Nagyvilág

A német kormány nem tudja, hány menekült van a befogadóállomásokon

Az ellenzéki Zöldek képviselője szerint a törvények szigorításáról szóló ötletelés helyett inkább el kellene végezniük feladatukat az illetékes vezetőknek.

A német kormány nem tudja, összesen mennyi menedékkérő tartózkodik a központi befogadóállomásokon – derül ki a Süddeutsche Zeitung beszámolójából, amit az MTI idéz.

Az ellenzéki Zöldek képviselője, Renate Künast fordult a német belügyminisztériumhoz írásbeli kérdéssel, mire az a válasz érkezett, hogy a kormányzatnak nincsenek átfogó ismeretei a központi befogadóállomásokon elszállásolt menedékkérők számáról. Arról sincsenek adatok, hogy ezekről az állomásokról hány embert költöztettek az önkormányzati fenntartású szállásokra.

Künast a német lapnak elmondta: érthető, hogy nehéz követni a menedékkérők számának alakulását, de kínos, hogy a kormánynak „egyszerűen fogalma sincs” arról, hogy jelenleg hányan tartózkodnak a központi befogadóállomásokon. Az ellenzéki politikus szerint az illetékes minisztereknek és tisztségviselőknek a törvények szigorításáról szóló ötletelés helyett inkább el kellene végezniük feladatukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik