A következő élő közvetítés része Horvát rendőröket fegyverzett le Magyarország

Szijjártó bekérette a svéd és a francia nagykövetet

A magyar külügyér arra kéri a Svédországot és Franciaországot, hogy fejezzék be a képmutatást, és ne azt az országot támadják, amely minden tekintetben betartja az uniós előírásokat”.

“Szívesen hallottuk volna a svéd és a francia miniszterelnök véleményét inkább arról, hogy elfogadhatónak tartják-e azt, hogy agresszív bevándorlók órákon keresztül kövekkel és betondarabokkal támadják a magyar rendőröket”.

Magyarország a nemzetközi előírásoknak megfelelő ellátást biztosít a bevándorlóknak, és aki ezzel ellentétes állítást tesz, az valótlanságot állít – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Manuel Valls francia miniszterelnök pénteki stockholmi sajtótájékoztatóján arra szólította fel Magyarországot, hogy “bánjon humánusan” az ország határaihoz érkező minden bevándorlóval.

A közös sajtótájékoztatón a svéd miniszterelnök is bírálta a magyar kormány hozzáállását. “A menekültek befogadásának módozatairól lehet vitatkozni, de válogatni közöttük és azt mondani, hogy a muzulmánokat nem engedjük be, elfogadhatatlan” – fogalmazott Stefan Löfven.

A KKM a pénteken bekérette Svédország és Franciaország budapesti nagykövetét.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik