Nagyvilág

Meghalt az izraeli gyújtogatásos merénylet harmadik palesztin áldozata

Belehalt sérüléseibe hétfőn a július végi gyújtogatásos merényletben meghalt palesztin kisfiú édesanyja, jelentette az izraeli katonai rádió hétfőn.

Az egyik izraeli kórházban, több hetes ápolás után elhunyt nő a Náblusz melletti Duma faluban július 31-én történt terrorakció harmadik áldozata, miután a múlt hónapban a családapa is életét vesztette.

Vélhetően szélsőséges izraeli zsidó merénylők gyújtották rá egy palesztin családra házukat, miközben a lakók az épületben aludtak. A kisebbik, másfél éves kisfiú azonnal meghalt, négyéves bátyját azóta is egy izraeli kórházban kezelik súlyos sérülésekkel.

A ciszjordániai lakástüzet Móse Jaalón izraeli védelmi miniszter és Benjámin Netanjahu miniszterelnök is elítélte és terrorcselekménynek minősítette. Az eset hatására Izraelben szigorították a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket, Jaalón velük szemben is engedélyezte az eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szemben alkalmazott adminisztratív őrizetet, vagyis a bírói eljárás nélküli, akár több hónapos elzárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik