Görög tüntetés (Array)
Külföld

Ezrek tüntettek a megegyezésért Athénban

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2015. 06. 30. 21:35

Legkevesebb húszezren tüntettek kedden este Athénban a Görögország nemzetközi hitelezői által kidolgozott reformjavaslatok mellett.

Korábban a témában:

A tüntetők – legnagyobbrészt a kormányon lévő radikálisan baloldali párt, a Sziriza ellenzői – a parlament előtti téren gyülekeztek, az “Európában maradunk” nevet viselő mozgalom felhívására. A tömegmegmozdulás résztvevői arra buzdították a lakosságot, hogy a kormány kezdeményezésére meghirdetett, vasárnapra tervezett népszavazáson szavazzon “igennel”, vagyis támogassa az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap közös reformjavaslatait, amelyet a görög államcsőd elkerülése érdekében tettek.

Egy nappal korábban a Sziriza mintegy 13 ezer híve tüntetett a reformcsomag elutasítása mellett. Kedden délután a görög kormány új javaslattal állt elő, ez egy két évre szóló megállapodás megkötését tartalmazza az esedékes görög adósságszolgálati kötelezettségek fedezése érdekében. Esti rendkívüli telekonferenciáján azonban az Eurócsoport – az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek testülete – elutasította az éjfélkor lejáró görög pénzügyi mentőcsomag hatályának a meghosszabbítását.

Görög tüntetés (Array)
MTI/AP/Pétrosz Karadjiász

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.