Nagyvilág

Iszlamisták fejeztek le valakit Franciaországban

Grenoble támadás (Array)
Grenoble támadás (Array)

Akár az Iszlám Állam is állhat a háttérben. Ketten megsérültek, sokkolta a gyár dolgozóit a történet.

Iszlamista támadás történt Franciaországban, az első hírek szerint egy embert lefejeztek egy gyárban, az Iszlám Állam zászlaját is látták a Grenoble közeli helyszínen – jelentette az AFP. Egyes hírek szerint nagy robbanást is lehetett hallani, egy autóval hajtott be a támadó az udvarra, majd több robbanószerkezetet is működésbe hozott délelőtt 10 óra körül.

 

A Le Dauphin című helyi lap szerint az áldozat fejét a cég kerítésére tették ki, a fejére arab nyelvű szöveget írtak. Azt még nem tudni, odavitték-e a holttestet vagy ott ölték meg. A támadás a saint-quentin-fallavier-i (délkeleti országrész) Air Products vegyianyaggyárban történt, sokkolta a dolgozókat az egész eset, holott az áldozat nem a gyárban dolgozott. A lap szerint rengeteg csendőrt és rendőrt riadóztattak, nem zárnak ki további támadásokat.

 A helyszín

Egy 30 év körüli embert őrizetbe vettek és ketten megsérültek a Local szerint. Az őrizetbe vett férfit állítólag jól ismerte a francia antiterrorista rendőrség. A helyszínre tart Bernard Cazeneuve belügyminiszter is, Francois Hollande államfő lemondta a most zajló EU-s csúcson való részvételét, még nem tudni, a támadás miatt tette-e. A környék iskoláit nem zárták be, de a gyerekek a tanárok felügyelete alatt maradtak.

 

Franciaországot az év elején rázta meg egy durva támadássorozat. Összesen 17 ember halt meg, amikor egy testvérpár agyonlőtte a Charlie Hebdo szerkesztőségének több tagját, majd napokon át tartó menekülésbe kezdett. Ezzel párhuzamosan egy másik támadó lelőtt egy rendőrnőt, majd túszul ejtett több embert egy kóser boltban. Végül több áldozat árán kiszabadították a túszokat a terrorelhárítók.

 Fotó: Europress

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik