Nagyvilág

Újabb tömeges kivégzésről tett közzé videót az Iszlám Állam

iszlam-allam-kivegzes-2015.04(960x640).jpg (iszlám állam, )
iszlam-allam-kivegzes-2015.04(960x640).jpg (iszlám állam, )

A februári tömegmészárlására kísértetiesen hasonlító felvételen etióp keresztényeket fejeztek le és lőttek fejbe.

Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek.

A dzsihadisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.

A videón “az ellenséges etióp egyház” tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az IÁ “médiaszárnyának”, az al-Furkannak a logója látható rajta és a videó hasonlít az IÁ által korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez.

Február közepén az IÁ egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik