Nagyvilág

Texasban beadták az 500. halálos injekciót

injekciót (injekciót)
injekciót (injekciót)

Egy 71 éves nő rablógyilkosát végezték ki.

Június 26-ra virradóra Texasban végrehajtották a halálos ítéletet Kimberly McCarthyn, aki a méreginjekció 1976-os texasi bevezetése óta az ötszázadik kivégzett volt. A Huntsville börtön előtt egyszerre tiltakoztak a halálbüntetés ellenzői és virrasztottak McCarthy áldozatának hozzátartozói.

Fotó: MTI/AP/ Texasi Büntető Igazságügyi Minisztérium

Az 52 éves texasi nő még 1997-ben csöngetett be a 71 éves szomszédasszonyához azzal a szöveggel, hogy cukrot szeretne kölcsönkérni. A vád szerint azonban valójában nem cukrot akart, hanem rabolni. Áldozata, Dorothy Booth a helyi főiskola pszichológiaprofesszora volt.

McCarthy egy henteskéssel ötször szúrt áldozatába, majd egy gyertyatartóval ütötte. A rablás részeként még Booth ujját is levágta, hogy a gyűrűjét is megszerezze. Végül az idős professzor asszony értékeivel és Mercedesével távozott. Mint kiderült, kábítószerre kellett a pénz.


Huntsville börtönében készített kép arról az ágyról, amelyre a halálra ítéltet kikötözik
Fotó: MTI/AP/Pat Sullivan

A rendőrök már a bűncselekmény másnapján elfogták. Egy évvel később, a tárgyalásán az ügyészek összefüggésbe hozták két 1988-as gyilkossággal is, de végül sem a 81 éves Maggie Harding, sem a 85 Jettie Lucas haláláért nem kellett felelnie.

Dorothy Booth megölését azonban könnyen rábizonyították és halálra ítélték. McCarthy 2002-ben egyszer ugyan sikeresen fellebbezett, ám végül egy megismételt tárgyaláson már nem volt kegyelem: az ítélet által előírt méreginjekciós kivégzést így szerda hajnalban hajtották végre, 17 év siralomház után. A beszámolók szerint a méreg 20 perc alatt végzett a nővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik