Nagyvilág

Emberi lábbal a poggyászában akart repülőre szállni

kézipoggyász-ellenőrzés (kézipoggyász-ellenőrzés)
kézipoggyász-ellenőrzés (kézipoggyász-ellenőrzés)

Szörnyű meglepetés érte a kínai repülőtéren dolgozó biztonságiakat, amikor a röntgen egy emberi lábat mutatott ki az egyik utas kézipoggyászában.

A lábat egy jéggel teli hűtőtáskában akarta repülővel hazavinni magával egy tolószékes férfi, aki Kanton város repülőtéren bukott le nem mindennapi csomagjával – írta a Beijing Cream. A biztonságiak azonnal elő is vették a Csungking városában tartó tolószékes férfit, megérdeklődni, hogy mégis mit keres nála egy emberi láb.

Mint kiderült, a csak Huang néven azonosított férfi a saját amputált lábát akarta felvinni a repülőgépre a kézipoggyászban. Az utas a helyi temetkezési szokások miatt ragaszkodott levágott testrészéhez, a hagyomány szerint ugyanis a halottakat az összes testrésszel együtt kell örök nyugalomra helyezni, hogy a másvilágon teljes életet tudjon élni.

A repülőtér azonban még így sem engedte fel a gépre a lábat, mert a férfinek nem voltak meg hozzá a megfelelő papírjai. A testrészek szállításához ugyanis külön előzetes engedélyt kell kérni a légitársaságtól, és kórházi iratok is szükségesek. A repülőtér végül úgy oldotta meg a problémát, hogy felajánlották Huangnak, postán küldik utána a lábát.

Az esetről szóló beszámolókból az nem derült ki, hogyan szerezte meg saját levágott lábát. Egy kórházi szóvivő ugyanis közölte a helyi sajtóval, hogy nem szokták engedélyezni a betegeknek, hogy elvigyék magukkal amputált testrészeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik