Nagyvilág

Repülőgép-baleset történt

tu-204 repülőgép-baleset (tu-204 repülőszerencsétlenség, )
tu-204 repülőgép-baleset (tu-204 repülőszerencsétlenség, )

A legfrissebb hírek szerint négyen haltak meg. Kicsúszott a leszállópályáról egy utasszállító repülőgép a moszkvai Vnukovó repülőtéren.

A szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenségben négyen meghaltak, közöttük a gép kapitánya és a másodpilóta , négy sérült állapota pedig súlyos – jelentette nemrégiben a Rosszija 24 orosz hírtelevízió.

Az orosz Red Wings légitársaság – a csehországi Pardubicéből a moszkvai Vnukovo repülőtérre utasok nélkül érkező – Tu-204-es gépe a leszálláskor a földnek csapódott, és három részre szakadt. A gép orra és részben a törzse a repülőtér mellett vezető Kijev országútra csúszott ki, a farokrész az autóutat a reptértől elválasztó árokban maradt.
A Rosszija 24 arról számolt be, hogy a katasztrófát megelőzően erős szél keletkezett. Az orosz szövetségi nyomozó hivatal vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a pilóták hibája vezetett-e a katasztrófához.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a fedélzeten tartózkodó tizenkét személy közül ketten súlyosan megsebesültek, majd a későbbi jelentések már két, majd három halottról tettek említést.

A nyugati hírügynökségek orosz forrásokat idézve egymásnak ellentmondó információkat közöltek. A brit Reuters például a RIA állami hírügynökségre hivatkozva tudni vélte, hogy a főútra gurult gép három darabra tört. Egy másik jelentés szerint a gép egyik darabja csúszott a főútra, emiatt ott részlegesen leállították a gépkocsik forgalmát.
Délután még nem volt világos, hogy valójában hány ember is tartózkodott a fedélzeten. Jelena Krilova, a légikikötő szóvivője a Reuters szerint 11 főről beszélt, hozzáfűzve, hogy a balesetnek nincsenek halálos áldozatai. A RIA ugyanakkor a rendőrségre hivatkozva már arról adott jelentést, hogy két ember vesztette életét. A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó minisztérium közlése szerint viszont 12 ember volt a gépen. Némelyik jelentés szerint ők mind a személyzetet alkották, más híradások úgy tudták, csak négy tartozott a személyzethez, nyolcan utasok voltak.
Szergej Vlaszov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának moszkvai képviselője az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy a személyzet nyolc tagja volt a gépen, ketten közülük meghaltak, egy embernek a sorsa még nem ismert. A minisztérium nem sokkal ezután azt közölte, hogy hárman haltak meg és négyen sebesültek meg.
Mivel a baleset miatt a Vnukovo repülőteret időlegesen lezárták a légi forgalom előtt, délután a Seremetyevo és a Domogyedovo repülőtér fogadta a járatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik