Nagyvilág

Ököllel ütik a külföldi újságírókat Egyiptomban

Több külföldi tudósítót is megtámadtak a kormánypárti tüntetők az egyiptomi fővárosban.

A CNN amerikai hírtelevízió beszámolója szerint a Hoszni Mubarak elnököt támogató tüntetők tudósítás közben rátámadtak egyik forgatócsoportjára a Kairó központjában található Tahrír téren. A hírek szerint a stábbal volt a televízió sztárriportere, Anderson Cooper is, aki tíz ütést kapott, de a stáb több tagjával együtt könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.

Eközben a BBC News honlapja a Gulf News helyszínen tartózkodó tudósítójától úgy értesült, az Associated Press amerikai hírügynökség egyik női tudósítója is könnyebb fejsérüléseket szenvedett.

Az arab riporter twitteroldalán arról is beszámolt, hogy a kormánypárti tüntetők „vadásznak” az al-Dzsazíra arab hírtelevízió újságíróira is.

Az al-Arabíja arab televízió is megerősítette a külföldi újságírók elleni erőszakot, a csatorna egyik tudósítóját kórházba kellett szállítani, miután stábját megtámadták a feldühödött kormánypárti tüntetők.

Hasonló eseményekről adott hírt az izraeli Háárec is, a lap szerint négy izraeli riportert tartóztattak le Kairóban.

Az Aftonbladet című svéd lap is hírt adott az újságírókat ért atrocitásokról, a lap közölte: négy tudósítóját támadták meg az egyiptomi főváros egyik szegénynegyedében.

Kilencedik napja tart a kormányellenes tüntetés Egyiptomban azt követően, hogy Hoszni Mubarak elnök tegnap bejelentette: kitölti jelenlegi mandátumát, de nem indul újra az államfői tisztségért. Ám ezúttal Mubarak támogatói is hallatják hangjukat, akik a kairói Tahrir téren összecsaptak az elnök távozásáért protestáló több ezres tömeggel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kövesse élőben az egyiptomi tüntetések fejleményeit (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik