Nagyvilág

Életveszélyes a hóvihar az USA-ban

Az amerikai média által "történelminek", a meteorológiai szolgálat által pedig "életveszélyesnek" nevezett hóvihar söpört végig kedd hajnaltól az Egyesült Államok középső síkságain, a Nagy Tavak vidékén és a közép-nyugati államokon.

“Ne utazzanak! Maradjanak otthon! Az erős szél és a vakító hóvihar
csaknem lehetetlenné teszi a közlekedést. Ez egy életveszélyes vihar”-
hangzott a nemzeti meteorológiai szolgálat közleménye.

Ugyanis 8 államból jelentettek hóvihart és az is kiderült, hogy az Oklahomától Michinganig terjedő viharzóna a hét második felében kelet-északkelet felé húzódik. Így összesen 30 államon vonul át, és 100 millió ember életét nehezíti majd meg, hiszenakár 60 centis hótakarót hagyhat maga után.

Ennek megfelelően Oklahoma államban szükségállapotot rendeltek el, Mississippiben pedig a nemzeti gárda 600 tagját vonultatták be a rendkívüli időjárási körülmények miatt. Oklahoma City polgármestere felszólította a város lakóit, hogy otthonaikban halmozzanak fel élelmiszert, ivóvíz-készleteket, gyógyszert, elemeket és takarókat.

Sok más légi terminál mellett Dallas-Fort Worth repülőterét is lezárták, több mint 4000 járatot töröltek, amit azért is követ fokozott érdekélődés, mert jövő hétfőn a közeli Arlingtonban játsszák majd a Super Bowl döntőt, amelyre szurkolók tízezreit várják. Országszerte kedden és több reptér vezetése felkészült arra, hogy a várótermekben rekedt utasok tömegeit kell majd ellátniuk.
A 13 hónapos Ilona Chisholm segít édesanyjának a hólapátolásban a Massachusetts állambeli Cohassettben.

A 13 hónapos Ilona Chisholm segít édesanyjának a hólapátolásban a Massachusetts állambeli Cohassettben.

Az egyik legsúlyosabb hóvihart Chicagóban várják, ahol rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és az esetleges áramszünetek elhárítására. Itt a várakozások szerint akár félméteres hó eshet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik