Nagyvilág

Eredményes magyar elnökségre számítanak az EU vezetői

Bizonyosságát fejezte ki az európai uniós tagországok állam- és kormányfői tanácsának állandó elnöke, hogy Magyarország jól fogja végezni soros EU-elnöki teendőit.

Herman Van Rompuy a kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozót lezáró sajtótájékoztatón beszélt erről. Yves Leterme, a soros elnökséget jelenleg betöltő Belgium ügyvezető kormányfője szintén meggyőződésének adott hangot, hogy a magyar elnökség megfelelőképpen továbbviszi a legfontosabb ügyeket. Mindketten kiemelték a gazdasági válságból való kilábalás, a pénzügyi stabilitás fokozása, valamint a gazdaságpolitikai együttműködés kiterjesztésének területén végzendő feladatokat.

Van Rompuy a magyar elnökség eseményei közül a legfontosabbként a keleti partnerséggel és az energiaágazattal foglalkozó csúcstalálkozókat emelte ki.

A magyar EU-elnökség célkitűzéseiről és az Európai Unió előtt álló legfőbb kihívások kezeléséről tárgyalt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben az Európai Tanács ülése után – közölte a magyar miniszterelnök szóvivője.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mi történt az EU csúcs kulisszái mögött? (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik