Tech

Magyar EU-elnökség: a honlap lesz az első számú kommunikációs eszköz

Hétfőn kezdik tesztelni és december 20-a környékén élesítik.

A Külügyminisztérium az MTI-t korábban úgy tájékoztatta: a honlapon az elnökséggel kapcsolatos hírek és háttéranyagok lesznek olvashatók, de a hivatalos közleményeken, dokumentumokon kívül az elnökségi mindennapok is megjelennek majd országpromóciós elemekkel. A szervezők törekvése szerint az olvasók olyan kulisszatitkokat is megtudhatnak majd, hogy mi szerepel a díszvacsorák menüjén és milyen kulturális eseményeken vesznek részt az EU-elnökség vendégei.

A honlapnak egy vagy több belső, külügyminisztériumi bloggere lesz, és a legismertebb véleményformáló magyar bloggerek, köztük politológusok, szakértők blogjaihoz vezető linkeket is elhelyeznek az oldalon. Az a szándék, hogy a hivatalos EU-elnökségi kommunikáció mellett a politikai spektrum minden részét képviselő bloggerek is hangot kapjanak.

A jelenlegi belga elnökség honlapjának nyílt forráskódú Drupal keretrendszere kerül átvételre és a magyar igényekhez alakítására. A Drupalt egyébként más országokban is sikerrel alkalmazzák intézményi szinten, például a washingtoni Fehér Ház honlapja is ezt a rendszert használja.

A honlap mellett, a korábbi elnökségek hagyományai alapján négy-öt Twitter-csatornát fognak megnyitni.

Csak a honlapon napi 10-20 ezer látogatóra számítanak.

AJÁNLOTT LINKEK:

A magyar EU-elnökség oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik