Nagyvilág

A pápa vallomása, terrorveszély a Reichstagban, drága EU-elnökség [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Megállapodtak az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei vasárnap este abban, hogy Írország támogatást kap az euróövezeti pénzügyi mentőmechanizmus révén. Didier Reynders, a soros EU-elnök Belgium pénzügyminisztere annyit árult el: a csomag nagysága kevesebb lesz 100 milliárd eurónál.
Bővebben…

Biztonsági okokból lezárták hátfőn a berlini Reichstag kilátó-kupoláját. Az intézkedést napokkal az után hozták meg, hogy sajtóértesülések arra figyelmeztettek: az épület iszlám szélsőségesek célpontjává vált.
Bővebben…

XVI. Benedek egy új könyvben azt állítja, önszántából lemondana a katolikus egyház vezetéséről, amennyiben „fizikailag, szellemileg vagy spirituálisan” alkalmatlanná válna feladatai ellátására. Egy pápának joga, és bizonyos esetekben kötelessége, hogy lemondjon tisztségéről – fogalmazott az egyházfő.
Bővebben…

A rendőrség először beszélt arról hétfőn, hogy az új-zélandi bányarobbanás következtében már harmadik napja a föld alatt lévő bányászok esetleg nem élték túl a balesetet. “Még mindig bizakodóak vagyunk, de az összes eshetőséget számba véve gondolnunk kell arra is, hogy a balesetnek lehetnek halottai” – mondta Gary Knowles rendőrfelügyelő.
Bővebben…

Hetvenhét millió euróba kerül Magyarországnak az EU-elnökség címmel közölt cikket a Politika című tekintélyes belgrádi lap. A magyar kormány nagyjából 23 millió eurót fordít az előkészületekre, a soros elnökség alatt számítások szerint további 54 millió eurót költenek.
Bővebben…

Egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a Szíria által támogatott Hezbollahnak köze volt a 2005-ben meggyilkolt Rafik Hariri libanoni miniszterelnök halálához – jelentették libanoni rendőrségi források az ENSZ vizsgálóbizottságával egyetértésben. A merénylet körülményeinek kivizsgálásával az ENSZ Libanoni Speciális Bírósága foglalkozik már öt éve.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik