Nagyvilág

Haladó atomvonat, újságíróverés, népszerű magyar állampolgárság [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A német rendőrség hétfő hajnalban elkezdte eltávolítani a tüntetőket egy nukleáris holladékot szállító vonat útjából. Vasárnap napközben a német rendőrség gumibot, könnygáz és vízágyú bevetésével lépett fel mintegy 250 ember ellen, akik megkísérelték elhordani a sínpályát alátámasztó zúzott követ, hogy így akadályozzák az atomvonat továbbhaladását.
Bővebben itt és itt.

Három óra alatt több mint háromszázan érdeklődtek a csíkszeredai magyar főkonzulátusnál, időpontot kérve a kedvezményes honosításhoz szükséges dokumentumok benyújtásához. A külképviseleteken hétfőtől lehet időpontot egyeztetni, a dokumentumok leadásának első napja 2011 január 3.
Bővebben…

A Duna menti együttműködés nagyon fontos Közép-Európa egésze számára, mert új lehetőségeket teremt a térségben a biztos és fenntartható gazdasági növekedés beindításához, valamint új munkahelyek megteremtéséhez – mondta hétfőn Bukarestben a Duna-csúcson Orbán Viktor.
Bővebben…

Ismeretlen elkövetők brutálisan megvertek egy orosz ellenzéki újságírót. Dimitrij Medvegyev orosz elnök az esettel kapcsolatban azt mondta, társadalmi rangjuktól függetlenül kell megbüntetni azokat, akik Oleg Kasin orosz újságíró brutális összeverése mögött állnak.
Bővebben…

Legalább húsz ember meghalt és 36 megsebesült, amikor a Tomas hurrikán a hétvégén átvonult Haitin. A forgószél nyomában keletkező áradások az ország eddig kolera által érintetlen részein is terjeszteni kezdték a járványt.
Bővebben…

Az Egyesült Államok támogatja, hogy az ENSZ reformja révén India a Biztonsági Tanács (BT) állandó tagjává váljon. “Szeretném, ha a következő években oly módon alakítanák át a Biztonsági Tanácsot, hogy abban India állandó tagként helyet kapjon” – mondta Barack Obama háromnapos indiai látogatásának utolsó napján.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik