Nagyvilág

Bagdadi túszdráma: egyre nagyobb veszteségről beszélnek

Ötvennél is több halott és mintegy hetven sebesült a mérlege az al-Kaida keresztény templom ellen elkövetett túszejtő illetve a rendőrség túszmentő akciójának.

Egy neve elhallgatását kérő iraki belügyminisztériumi tisztségviselő szerint öt terrorista halt meg, nyolc gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek. A biztonsági erők hét tagja is elesett, másik tizenöt pedig megsebesült – tette hozzá. A halottak között van egy pap is.

Paszkál Varda volt környezetvédelmi miniszter, keresztény aktivista azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy ötven keresztény, öt túszejtő és a biztonsági erők több tagja lelte halálát a Miasszonyunk templomában.

Az arab országba vezényelt amerikai haderő vasárnap még azt közölte, hogy hét-tíz túsz, az iraki biztonsági erők hét tagja, továbbá öt-hét támadó vesztette életét a túszdrámában. Kádim Basír Száleh, az iraki védelmi minisztérium szóvivője pedig – szintén vasárnap – 15 civil, négy rendőr és nyolc túszejtő haláláról számolt be.

Az al-Kaida iraki szárnya, az Iraki Iszlám Állam vállalta magára a támadást “a bálványimádás mocskos odúja” ellen. A túszejtők Irakban és Egyiptomban fogva tartott al-Kaida-tagok szabadon engedését követelték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik