Nagyvilág

Meglőttek egy orvost egy baltimore-i kórházban

Öngyilkos lett és az anyjával is végzett az a férfi, aki csütörtökön lőfegyverrel megsebesített egy orvost a baltimore-i Johns Hopkins kórházban - közölte a város rendőrsége.

A támadó, az ötvenes éveiben járó Warren Davies azután lőtte meg az orvost, hogy az tájékoztatta őt a kórházban kezelt anyja egészségi állapotáról – közölte Frederick Bealefeld baltimore-i rendőrfőnök. A férfi ezután elbarikádozta magát a 873-as kórteremben, amelyben az édesanyja feküdt.

Kétórányi szembenállás után a kommandós rendőrök lövéseket hallottak, s a kórterembe behatolva rátaláltak Davies és az idős asszony holttestére.

A kórház alkalmazottjainak elmondása szerint Davies azért dühödött fel, mert úgy gondolta, az orvos tehetett arról, hogy az anyja lebénult.

A sebesült orvost – akinek nevét a kórház személyiségi okokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra – megműtötték, s jó eséllyel felépül.

A 30 ezer alkalmazottal működő Johns Hopkins egészségügyi központ Baltimore egyik legtöbb embert foglalkoztató magáncége. A mintegy 1000 betegággyal rendelkező kórház több mint 1700 orvost foglalkoztat főállásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik