Nagyvilág

Több mint 40 halott egy esküvőn

Negyvenegyen meghaltak, hetvenhatan pedig megsérültek egy nőknek és gyermekeknek fenntartott esküvői sátorban Kuvaitváros közelében szombaton.

Mohammed asz-Szaber, a belügyminisztérium szóvivője szerint az áldozatok száma még nőhet. Hilal asz-Szajer egészségügyi miniszter szerint 76-an sérültek meg, többek állapota súlyos.

A lángok egy nőknek fenntartott sátorban csaptak fel egy esküvői szertartáson a Kuvaitvárostól északra fekvő Dzsahrában. Az áldozatok közös számos nő és gyermek van.
A tragédia körülményeinek kivizsgálására vizsgálat indult, de a hatóságok szerint az áldozatok többsége a tűz miatt kitört pánik során vesztette életét.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió szerint ez volt Kuvaitban 40 év óta a legsúlyosabb baleset. Feltételezik, hogy a sátor nem felelt meg a biztonsági előírásoknak: nem volt vészkijárata és a ponyva gyúlékony anyagból, főleg pamutvászonból készült. Egy tűzoltó szerint a lángok nem egészen két perc alatt elnyelték a sátrat.

Az esküvői vacsorákon a konzervatív muzulmán Kuvaitban a nők és a férfiak külön ünnepelnek, a gyermekek a nők vacsoráján vesznek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik