Nagyvilág

Pakisztáni felkelők haltak meg egy amerikai rakétacsapásban

Legkevesebb három, egyes források szerint négy külföldi harcos veszítette életét egy feltételezett amerikai légicsapásban pénteken Pakisztán északnyugati törzsi területén - közölték pakisztáni biztonsági források.

A rakétákat valószínűleg egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről lőtték ki az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztán tartományban. Két rakéta csapódott be egy iskola épületébe, a támadásban három ember megsebesült.

Dél-Vazirisztán a kormányellenes afgán tálib lázadók és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fellegvára. Feltételezett pilóta nélküli amerikai repülőgépek a múlt év közepe óta több mint 30 rakétatámadást hajtottak végre ebben a tartományban a pakisztáni kormány tiltakozása ellenére. Pakisztáni hírszerző ügynökök, helyi közigazgatási tisztségviselők és lakosok adatai alapján több mint 220-an haltak meg ezekben a támadásokban.

Legutóbb csütörtökön vesztette életét három ember hasonló támadásban az ország északnyugati térségében. A pakisztáni hatóságok közlése szerint akkor három rakéta csapódott be Dél-Vazirisztán Karikot körzetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik