Nagyvilág

Mumbai: luxusszállodákban vadásznak a terroristákra

A mumbai (bombayi) Tádzs Mahal szállodában minden terroristát megöltek az indiai kommandósok, kivéve egyet, aki sebesült - közölte csütörtökön az indiai nemzeti gárda parancsnoka az NDTV televíziónak nyilatkozva.

Egy korábbi jelentés szerint minden fegyverest megöltek a szállóban, az utolsó akcióban hármat.

A terroristák utáni kutatás azonban még tart egy másik mumbai luxusszállóban, az Oberoiban, amelynek nyolcadik emeletén még van két iszlamista – tette hozzá a gárdaparancsnok.
Az indiai biztonsági szolgálatok az egyik megtámadott szállóban letartóztattak három szélsőségest, köztük egy pakisztáni állampolgárt – jelentette a PTI hírügynökség.

Közben kiszabadítottak nyolc újabb túszt a mumbai zsidó közösségi házból – közölte egy indiai biztonsági tisztviselő.
Az indiai hatóságok az ország partjainak közelében, Mumbaitól északra átkutattak két pakisztáni kereskedelmi hajót – jelentette a PTI.

Az indiai haditengerészet azt gyanítja, hogy a támadók egy motorcsónakon érkeztek Mumbaiba, a motorcsónakot pedig egy nagyobb hajó szállította Pakisztánból.

David Miliband brit külügyminiszter egy londoni sajtóértekezletén elmondta: a mumbai támadások módja magán viseli az al-Kaida egyes jegyeit, de még korai lenne a terrorhálózatot gyanúsítani a cselekménnyel.

Bernard Kouchner francia külügyminiszter pedig azt mondta a Canal Plus tévéadónak nyilatkozva: a támadások elkövetőjeként jelentkező, eddig ismeretlen szervezetnek, a Dekkáni Mudzsahidoknak gyaníthatóan köze van az al-Kaidához. Hozzátette, hogy ezt azt értesülést Párizs az indiai hatóságoktól kapta, akik maguk sem biztosak benne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik