Külföld

Karadzic számított rá, hogy letartóztatják

admin
admin

2008. 07. 31. 13:45

Fel volt készülve rá Radovan Karadzic, hogy letartóztatják. Nem ismeri el a hágai törvényszéket, és ártatlannak fogja vallani magát.

Karadzic ártatlannak fogja vallani magát, és számít az orosz diplomácia támogatására – nyilatkozott csütörtökön a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai szerb vezető testvére az Izvesztyija orosz napilapban.

“Fel volt készülve esetleges letartóztatására, és úgy gondolja, hogy minden rendben lesz. Számít az orosz diplomácia segítségére” – fogalmazott Luka Karadzic. Ugyanakkor hozzátette: testvére arra számított, hogy csak később, valamikor hat hónapon belül fogják majd el.

Luka Karadzic arról is beszélt: Radovan Karadzic ki fogja jelenteni, hogy nem ismeri el a törvényszéket, és ártatlannak fogja vallani magát.

Oroszország szerb belügynek minősítette Karadzic letartóztatását. Emellett a múlt héten a moszkvai külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy pártatlan eljárást kell lefolytatni Karadzic ellen. A minisztérium elfogultnak nevezte a törvényszéket, és annak bezárását szorgalmazta.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.