Nagyvilág

Jól van Betancourt

Megnyugtatták egészségi állapota felől az orvosok szombaton Ingrid Betancourt-t, akit egy sor vizsgálatnak vetettek alá Franciaországban, miután több mint hat év után ki szabadult egy kolumbiai gerillaszervezet fogságából.

“Elhalmoztak jó hírekkel az orvosok” – mondta a francia-kolumbiai kettős állampolgár politikusnő. “Mindezek az évek alatt egy sor dolog miatt aggódtam. És most: a teljes boldogság” – tette hozzá.

Miután szerdán Kolumbiában visszanyerte szabadságát, Betancourt pénteken Franciaországba érkezett, és szombaton hat órán át vizsgálták a Párizs melletti Val-de-Grace katonai kórházban.

A 46 éves asszonyt meglepetésként érte, hogy a dzsungelben töltött hat évet és négy hónapot egészségkárosodás nélkül vészelte át. “De a lélek segít a testnek kitartani” – mondta. Kiszabadulását követően arról számolt be, hogy a fogságban többféle betegségben is szenvedett, és hogy a gerillák kegyetlenkedtek vele.

Egy róla készült, tavaly novemberben napvilágot látott videoelvételen nagyon soványnak és kimerültnek látszott Ingrid Betancourt, és ez fokozta hozzátartozói aggodalmát. Feltételezések láttak napvilágot arról, hogy hepatitisz-B fertőzésben, maláriában vagy sárgaságban szenved, de ezek az aggodalmak végül nem igazolódtak be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik