Nagyvilág

Folytatódnak az áradások Romániában

Szerdán is vihar és áradás sújtott több erdélyi megyét, aminek következtében újabb mintegy 100 ház rongálódott meg. A katasztrófavédelmi hatóságok most már nemcsak Erdélyben, hanem az ország nyugati és keleti részén is készenlétben állnak.

Az előző naphoz hasonlóan az áradások legsúlyosabban Kolozs megyét érintették. Itt található ugyanis az a mintegy 100 ház, amelyeket megrongált az áradás. Kedden 200 másik ingatlan sérült meg, és 1 300 embert kellett kilakoltatni. Az áradások miatt Hunyad megyében is elszigetelődött két falu, több út megrongálódott. A vihar Szilágy megyét is érintette, ahol több száz háztartás maradt áram nélkül.

Van egy fotója, videója a hatalmas esőzésekről, áradásokról? Töltse fel az FN Tudósítóba!

A meteorológusok szerint ugyanis szerda estétől Románia területének kétharmadán erős esőzések várhatóak. Helyenként akár négyzetméterenként 90 liter víz lezúdulására is számítanak, így nőhet az áradások okozta kár.

Jégeső lehetőségét sem zárták ki a meteorológusok, akik szerint a huszonnégy órán át tartó esőzések miatt 31 megyében az árvízveszélyes szintig nőhet a folyók hozama.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik