Nagyvilág

Egy razzia során felrobbantotta magát egy terrorista

A rendőrségi rajtaütés a marokkói nagyváros egyik szegénynegyedében zajlott le kedd hajnalban.

Felrobbantotta magát egy feltételezett öngyilkos merénylő Casablancában egy razzia során, egy másik feltételezett terroristát pedig lelőtt a rendőrség ugyanabban az akcióban – közölték kedden rendőrségi forrásból. A hivatalos marokkói hírügynökség beszámolója szerint mindkét férfi robbanószerkezettel ellátott övet viselt magán, és amikor megpróbálták elfogni őket, az egyikük működésbe hozta a sajátját.

A hírügynökség szerint mindkét férfi után nyomozott a rendőrség egy márciusi casablancai internetkávézóban történt robbantással összefüggésben. A márciusi robbantásban a merénylő, Abdel-Fattáh Raidi meghalt, többen megsebesültek. A robbanást megelőzően a kávézó tulajdonosa rajtakapta Raidit dzsihádista honlapok böngészése közben.

Rendőrségi források szerint az internetkávézóban történt esettel kapcsolatos nyomozás egy harmincfős csoportot tárt fel, akik több tucat kilogrammnyi robbanószert halmoztak fel egy casablancai lakásban, és turisták által látogatott helyszíneken terveztek támadásokat.

A források szerint még tizenkét feltételezett terrorista után nyomoznak a márciusi esettel összefüggésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik