Nagyvilág

A pápa ellen tüntettek homoszexuálisok

XVI. Benedek pápának az egynemű párok életközösségét elítélő megnyilatkozásai ellen tüntetett a római Szent Péter téren homoszexuálisok mintegy 200 főnyi csoportja.

A zászlókat lobogtató, jelszavakat skandáló tüntetők az Arcigay nevű homoszexuális szervezethez tartoznak, amelynek szóvivője kijelentette: „Olaszország szuverén állam, és a Szentszék napi beavatkozása az ország ügyeibe elfogadhatatlan”.

A pápa ezen a héten kétszer is felszólalt az azonos neműek életközössége és az úgynevezett vadházasságok ellen, amelyek szavai szerint a házasságon alapuló törvényes családot gyengítik és destabilizálják. Az egyházfő az elmúlt hetekben ismételten óvott a házasság nélküli, a homoszexuális párokat is magában foglaló együttélések törvényesítésétől, melyet a baloldali olasz kormány tervez.

A január végéig elfogadni tervezett szabályozás értelmében azok a párok, amelyek legkevesebb öt évig együtt éltek, pénzügyi kérdésekben, mint amilyen az öröklés vagy a nyugdíj, a legális házastársakkal azonos jogokat élveznének. Az örökbefogadás jogából azonban kizárnák őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik