Nagyvilág

Castro újévi üzenete

Szokásának megfelelően az újév, és idén a forradalom 48. évfordulója alkalmából, az állami rádión keresztül üdvözölte szombaton honfitársait a szigetország államfője.

Fidel Castro köszönetet mondott a lakosság iránta megnyilvánuló szeretetéért és támogatásáért, amelyet a kubaiak tanúsítottak betegsége kapcsán. Castro közölte, hogy bár felépülése hosszasnak ígérkezik, de távol van attól, hogy “a csata elveszett volna”. Hangsúlyozta, hogy soha nem is titkolta: a nyáron végrehajtott nyomorműtétét követően lábadozása nem lesz gyors folyamat.

Hozzáfűzte, hogy fegyelmezetten betartja az őt ápoló orvosok utasításait. Ugyanakkor nyomon követi a fontosabb eseményeket, munkatársai tájékoztatják őt az országban és a világban zajló eseményekről – mutatott rá.

Castro legutóbb október 28-án jelent meg a nyilvánosság előtt. Akkor a televízió sugárzott róla felvételeket: az államügyek intézésétől átmenetileg visszavonult elnök sétált, aznapi újságot olvasott és kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik