Nagyvilág

Ismét célkeresztben a palesztin rakétaindítók

Izrael felújítja a célzott, precíziós támadásokat a palesztin rakétaindító egységek ellen, mindamellett tartja magát az egy hónapja kötött tűzszünethez a Gázai övezetben - közölte szerdán Ehud Olmert kormányfő hivatala.

A palesztin fegyveresek elleni műveletek felújítását azután rendelte el a miniszterelnök, hogy súlyosan megsebesült két izraeli tizenéves egy Kasszám rakétától, amelyet a Gázai övezetből lőttek ki kedd éjjel Szderót városára. Ezek voltak az első sebesülések, amelyeket palesztin rakéta okozott a tűzszünet november 26-i életbe lépte óta, jóllehet azóta már több mint hatvan ilyen rakétát lőttek ki izraeli területre. A keddi támadást az Iszlám Dzsihád vállalta magára.

A hadsereg “utasítást kapott, hogy helyi szinten lépjen fel a (rakéta)egységek ellen – hangzik a miniszterelnöki hivatal közleménye, amelyet Olmert és a biztonsági főnökök tanácskozása után adtak ki. – Ugyanakkor Izrael továbbra is tiszteletben tartja a tűzszünetet, és együtt dolgozik a Palesztin Hatósággal azért, hogy (az utóbbi) azonnali lépéseket tegyen a rakéták ellen.”

Olmert hivatala azt is bejelentette, hogy a kormányfő január 4-én a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk üdülőhelyen találkozik Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel. A tárgyalások napirendjét még nem ismertették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik