Nagyvilág

Harminc halott egy iraki robbantássorozatban

Harminc halálos áldozata és mintegy 130 sérültje van a legutóbbi robbantásos merényletnek az iraki fővárosban – írja a BBC.

Egy kelet-bagdadi benzinkút közelében egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, akciójával húsz embert megölt, és mintegy százat megsebesített. Tíz halottat és harminc sebesült áldozatot követelt az ezzel közel egy időben, a főváros közepén fekvő Karrada kerület piacán, egy síita mecset mellett működésbe hozott autóba rejtett pokolgép.

Bagdad központi halottasháza szerint mintegy 250 ember esett áldozatul azokban az erőszakos cselekményekben, amelyek a szamarrai síita szentély elleni múlt heti merénylet után robbantak ki a síita és a szunnita vallási közösség tagjai között. Közben a brit védelmi minisztérium bejelentette, hogy a dél-iraki Amára körzetében kedden életét vesztette két brit katona a járőregységüket ért támadásban. Egy harmadik katona megsebesült, de állapota nem életveszélyes. Az iraki invázió 2003. márciusi kezdete óta 103 brit katona halt meg a közép-keleti országban – tudósít az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik