Nagyvilág

Pokolgépes merénylet Indonéziában

Hat ember meghalt és negyvenöten megsebesültek egy pokolgépes robbanásban szombat hajnalban az indonéziai Celebesz-(Sulawesi) sziget Palu városának piacán.

Oegroseno celebeszi rendőrfőnök tájékoztatása szerint a robbanás egy keresztény templomtól mintegy száz kilométernyire történt. Az Antara hírügynökség jelentése szerint a Jakartától 1650 kilométerre északkeletre fekvő Paluban az első robbanás színhelyétől nem messze egy másik pokolgépet is találtak, amelyet a tűzszerészek hatástalanítottak.


A merénylet akkor következett be, amikor az indonéz biztonsági erők több ezer tagját helyezték készültségbe a karácsonyi és újévi ünnepi ünnepek miatt a világ legnépesebb muzulmán országában. Múlt hónapban ezer újabb biztonságit vezényeltek Celebesz-sziget középső részébe, Poso és Palu térségébe, ahol előzőleg több támadást követtek el. A muzulmánok és a keresztények közötti összecsapások a térségben 1998 és 2001 között 2000 emberéletet követeltek. Susilo Bambang Yudhoyono indonéz államfő elítélte a szombati merényletet – közölte Andi Mallerangang elnöki szóvivő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik