Nagyvilág

A Siemens-vezér lenne Merkel tanácsadója

A Siemens vezetője ad majd gazdasági ügyekben tanácsokat a szeptember 18-i németországi választások egyik nagy esélyesének, a CDU színeiben a kancellári posztra pályázó Angela Merkelnek - írja a Financial Times.

A CDU kancellárjelöltje, Angela Merkel komoly erőfeszítéseket tesz, annak érdekében, hogy javítsa gazdasági felkészültségéről és kompetenciájáról kialakított képet. A kancellári poszt legfőbb várományosa korábban többször összekeverte a nettó és bruttó fogalmakat, vélhetően ezzel is összefügg a Financial Times legfrissebb értesülése. E szerint Bertrand BenoitHeinrich von Pierer, a Siemens elnök-vezérigazgatója lesz gazdasági ügyekben a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőjének tanácsadója, abban az esetben, ha Angela Merkel elnyeri a kancellári posztot. A gazdasági szakember a megbízatással nem szeretné azonban felégetni maga mögött eddigi tisztségeit: szeretné megtartani felügyelőbizottsági tagságát a vállalatban.

A megállapodás szerint von Pierer egy, az üzleti és a tudományos világból összeverbuválódott, tízfős tanácsadó testületnek lenne a vezetője. A csoport jelentéseket készítene és tanácsokat adna Merkel asszonynak. A kancellárjelölt egyébként 1994 és 1998 között, még mint környezetvédelmi miniszter, jó kapcsolatokat épített ki a gazdasági élet résztvevőivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik