Közélet

Botka a saját párttársaira sem hallgat

A Magyar Nemzet információi szerint hiába kérték a programja átgondolására a szocialista párt miniszterelnök-jelöltjét, Botka Lászlót a párt hétvégi választmányi ülésén. A lap úgy tudja, hogy az ülés zárt részében az egyik korábbi pártelnök megkérte a pártot jelenleg vezető Molnár Gyulát, hogy kezdjen el tárgyalni a baloldal többi szereplőjével.

Gyurcsány: Az MSZP az öngyilkosság felé tart
A DK elnöke azt mondta, hogy se a Momentummal, se Botka Lászlóval nem tartják a kapcsolatot.

Ezzel szemben Botka nyilvános beszédében továbbra is elhatárolódik attól, hogy bárkivel összefogjon, holott ez eddig csak szavazatvesztést hozott pártnak. Korábban szemtől szemben nem bírálták emiatt párttársai, most azonban udvarias és kevésbé visszafogott kritikát is kapott.

A miniszterelnök-jelölt megnevezte a „kormányváltók szövetségének” nevezett szakértői csoportjának új tagját is: Némethné Jankovics Györgyi korábban a nyugdíjasok országos szövetségének elnöke volt. Rajta kívül Andor László volt uniós biztos és Szent-Iványi István volt SZDSZ-es politikus, korábbi ljubjanai nagykövet is ott van a csapatban, ám a Magyar Nemzet szocialista forrásai szerint kétséges, hogy ők be tudnának vonzani 1 millió új szavazót.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik