Közélet

Problémamegoldó platformot hozott létre a Momentum

A párt elnöke szerint nincsenek jobb- és baloldali problémák, csak helyi gondok, amiket a Fidesz vezette állam nem tud megoldani.

Platformot hozott létre a Momentum Mozgalom a helyi problémák megoldására. A „Cselekvés körei” egy internetes oldal, amelyre bárki feltöltheti a megoldásra váró problémákat, és bárki segíthet megoldani ezeket önkéntes munkával, pénzbeli támogatással vagy tárgyi adománnyal.

A párt azt írja közleményében: országjárásuk során első kézből tapasztalták meg, hogy az állam a polgárait az út szélén hagyja, ezért újra kell értelmezni az államot és egymásnak nyújtani segítő kezet. A Momentum helyi szervezetei már a platform indulására összegyűjtöttek számos helyi problémát, amit elkezdenek megoldani a következő hetekben.

A közleményben a problémák közt említik a zuglói illegális szemétlerakatot, vagy azt, hogy a székesfehérvári kórházban nincs vécépapír. Az oldalon szereplő ügyek közt van a tiszaújvárosi balesetveszélyes kerékpárút, a leharcolt állapotú salgótarjáni skatepark, az elhanyagolt szigetszentmiklósi HÉV megállók, vagy a Sopronban hiányzó akadálymentesítések. Emellett például Veresegyházon tanszergyűjtést kezdeményeznek a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Nincsenek jobboldali vagy baloldali problémák, nincs olyan, hogy liberális parlagfű burjánzás vagy konzervatív elrohadt játszótér – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a platform bemutatóján. Hozzátette: csak helyi problémák vannak, amit a Fidesz vezette állam helyett a Cselekvés köreinek segítségével kell megoldani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik