Közélet

Az MTVA finanszírozási gondjait orvosolná, díjazták

Kapuvári Gábor Béla, kiemelt szerkesztő-műsorvezető munkáját is méltatta a vezérigazgató.

Deák Edit műsorkészítő és Kapuvári Gábor Béla, kiemelt szerkesztő-műsorvezető vehette át idén a közmédia életműdíját – jelentette az állami hírügynökség. A másodszor odaítélt elismeréseket a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában adta át Vaszily Miklós vezérigazgató.

Deák Edit az 1984-es István a király film egyik felvételvezetője volt, számtalan élő műsor levezénylésében játszott kulcsszerepet, köztük olyanokban is, amelyekben öt földrész magyar közösségeit kapcsoltak. Az MTVA létrejötte óta a csatornák száma folyamatosan növekszik, és Deák Edit a tőle megszokott pontossággal és áttekintő képességgel végzi feladatát.

Kapuvári Gábor Béla több mint harminc éve televíziós, minden idők legsikeresebb műsorában, a napi 4,5 milliós nézettségű tv-híradóban kezdett riportokat készíteni. Később szerkesztőségeket vezetett, de dokumentumfilmesként is ismert. Méltatása szerint

újabban olyan konstrukciók kigondolásán és kidolgozásán fáradozik, amelyekkel az MTVA finanszírozási gondjait is lehet csökkenteni.

Tavaly több mint 90 milliárddal támogatták az MTVA-t, miután Karas Mónika, a médiahatóság elnöke 10,6 milliárd forintot utalt át a finanszírozására a “közfeladat ellátásának folyamatos magas szintű biztosítása érdekében”. A közmédia költségvetését ugyanis az M1 hírcsatorna és az M4 Sport nagyon megterhelte. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik