Közélet

Elszabadultak az indulatok Rogán fórumán

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 05. 16. 19:20

Dunai Mónika, a XVII. kerület fideszes országgyűlési képviselője a fórum elején köszöntötte azokat is, akik le akarják bontani a határon álló kerítést és arról beszélt, mindenki töltse ki a nemzeti konzultációt. Majd Rogán Antalnak ajándékozott egy Rákosmente kitűzőt, amivel hivatalosan is tiszteletbeli rákosmenti lett a propagandaminiszter.

A tárcavezető azzal kezdte, nem tudja, hogy köszönjön, jó estét vagy jó napot, mert hat után estét mondana, de az idő még a napot-ot indokolná.

Szóval, a tények és a körülöttünk érzékelhető világ ellentétben van. Nem úgy, mint azok a témák, amikről beszélni fogok, mondta.

Majd a 2010-es kormányváltásig kanyarodott vissza, akkor nem volt szokás szerinte kiállni a magyar érdekekért, de ők változtattak ezen.

A hvg.hu újságírója a fórum előtt megkérdezte Rogánt, mi lehet annak az oka, hogy Orbán Viktor mostanában elég sokat posztol a Facebook-oldalára, Putyinnal az oldalán. A fórumozóknak Rogán azt mondta, azt válaszolta, azért, mert Gyurcsány. Mármint hogy ő is fotózkodott vele, még Totó kutya is ott volt.

Megjelent Juhász

Fotó:Bielik István

Hirtelen megjelent a fórumon Juhász Péter, az Együtt elnöke és hatalmas felzúdulás között helyet foglalt és élőzni kezdett.

“Na, elhúzok a gecibe”, reagálta le Juhász érkezését egy fórumozó.

Rogán sokáig semmi másról nem beszélt, csak arról, hogy egy csődbe jutott országot vettek át, amit mára felvirágoztattak.

A rezsicsökkentés az egyik legnagyobb eredményünk.

De ezek mellett szerinte növelték a közbiztonságot is, megemelték a rendőrségi állomány létszámát is.

“Ha nekünk nem hisznek, kérdezzék meg az ide érkező amerikai színészeket”, mondta. Mert ők áradoznak arról, hogy itt lehet a főváros utcáin sétálgatni sötétedés után.

Éles váltás után rákanyarodott arra, hogy hirtelen szembesülniük kellett egy modern kori népvándorlással, ezt a problémát nem ők akarták, hanem a nyakukba kapták.

Nekik az a feladatuk, hogy megvédjék az országot, mert ahogy fogalmazott:

Egy muzulmán soha nem fog a kereszténydemokratákra pártra szavazni, nem adja fel a gyökereit és amíg nem lesz saját pártja, addig akár az is megtörténhet, ami Brüsszelben, riogatott, majd hozzátette, hogy:

A kerítés az egyik legsikeresebb intézkedésünk.

Igaz, előtte ugyanezt mondta a rezsicsökkentésre. A határzárról elmondta, szerinte a terrortámadásokat nem lehet nem összekötni a menekülthullámmal.

Fotó:Bielik István

Bár – ahogy fogalmazott – az EU a mai napig nem tett le a kényszerbetelepítésről. Felhívta a közönség figyelmét, hogy ha a jövőben az európai közösség Magyarország elleni intézkedéseket fog hozni, annak a hátterében egyetlen dolog fog állni. Nem, nem Soros György, bár mindenki ezt várta, hanem a bevándorlás támogatása.

És kitört a balhé

Ami nagyjából ugyanaz. De csak hiányolnia kellett a hallgatóságnak Sorost, Rogán hosszú percekig beszélt az általa Soros-féle civil szervezeteknek nevezett NGO-król, a macedón helyzetről és a Soros-hálózatról, ahová szerinte egyetemek, politikusok… És itt elszabadultak az indulatok, mert Juhász Péter hangosan válaszolni próbált.

Juhász és a Szolidaritás tagja, Vajda Zoltán hangos szóváltásba kezdett a közönséggel, a korrupciós ügyeiről faggatta volna a politikust, de Rogán nem válaszolt.

Egy jellemző párbeszéd egy fideszes és egy ellenző megjelent között:

– Takarodj innen, a kurva anyád!
– Jogunk van itt lenni, elloptátok mindenünket!

Rogán azt mondta, azért nem válaszol Juhásznak, mert az a feleségét és a családját gyalázza, de az ellenzéki politikus úgy válaszolt, ez is csak hazugság, 200 ember előtt hazudott ezzel most is, ő nem tett ilyet.

Csak önről mondom, hogy lop, tette hozzá.

Végül az Együtt elnöke elhagyta a termet és kintről próbálták megzavarni a fórumot, egy hangosbeszélőből próbált üzenni a miniszternek.

De semmi nem hallatszódott be a terembe. Még a függönyt is behúzták előtte.

*

A fórum végén a miniszter elmondta a hallgatóságának, örül, hogy eljött Juhász és bandája, abból a szempontból mindenképp, hogy legalább megtudták a kerület lakói is, mi zajlik a parlamentben, milyen a közhangulat. (Juhász Péter nem parlamenti politikus, nem országgyűlési képviselő – T. R.)

Majd azzal búcsúzott, megy, mert Orbán Viktor ma érkezik haza Kínából és még találkoznak:

Dolgoznunk kell még.

Dunai Mónika is elbúcsúzott, megnyugtatott mindenkit, 10 ember zavarta meg őket, majd azzal a kéréssel fordult a hallgatósághoz, mosolyogva, szép szavak mondva válaszoljanak azoknak, akik kinn várják őket.

De nem várta őket kinn senki, csak a sajtó, aki még megpróbálta elcsípni a távozó Rogánt, de a sofőrje legalább háromszor változtatott helyet az első és a hátsó kijárat között, a miniszternek pedig sikerült függönyök takarásában távoznia.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.