Közélet

Trokán Péter tényleg elküldte Eperjes Károlyt, de nem az anyjába

Trokán Péter a 24.hu kérdésére válaszolva elmondta, igaz, hogy elküldte a francba a szombathelyi színház igazgatói posztjára vágyó Eperjes Károlyt, de mint mondta, a színész édesanyját biztosan nem emlegette, mert nem szokása, de szerinte Eperjes sem szó szerint értette, amit mondott.

Mint ismert, a szombathelyi Weörös Sándor színház alapító igazgatója, Jordán Tamás lába alól kihúzták saját színházát – noha egyedüli pályázó volt, mégsem kapott többséget a városi közgyűlésben, így a továbbiakban nem tudni, az új évadban ki irányítja majd a társulatot.

Az eset óriási vihart kavart, megszólalt többek közt Gáti Oszkár, Szinetár Miklós, Törőcsik Mari, sőt, Kerényi Imre is. A botrány még nagyobbra dagadt, mióta kiderült, Eperjes Károly maga is fontolgatja, hogy indul az igazgatói posztért.
Az ATV hétfő esti, Csatt című műsorában ült le egymással beszélni Jordán és Eperjes, a műsor végén utóbbi odaszúrta a színházalapítónak, hogy

ő azért nagyon szereti őt, és ezt üzeni Trokán Péternek is, noha a színész elküldte őt az anyjába.

Kérdésünkre a színész elmondta, valóban beszéltek egymással telefonon, és elmondta neki, hogy mint színész, szégyellje magát.

Miközben politikai kardokat csattintgatnak a fejünk fölött, senki nem törődik azzal, hogy a társulat, ez a 30 ember milyen állapotban várja a színház feje felett hozott ítéletet.

A legnagyobb botrány kellős közepén két bemutatónk is volt, és senki nem törődött vele, ő sem, hogy milyen lehetetlen helyzetben kellett dolgozni. Pedagógusként tudnia kellett volna, hogy milyen szörnyű állapotban vannak a színészek. A politikusoktól nem várjuk el, hogy a színészek fejével gondolkozzanak, de itt emberi és színészi sorsok forognak kockán. Nem foglalkozott vele, hogy a társulat, az a 30 ember, akik mind Jordán Tamást támogatják, milyen lelkiállapotban vannak.

Teljesen hülyének nézett minket, ezért emeltem fel a hangomat, ő meg összevissza hablatyolt.

A társulat tagjai – és én nem láttam még ilyen jó, ilyen összetartó társulatot – nyugtatókon, altatókon élnek bizonytalanná vált sorsuk miatt.

Szamóca édesanyját biztosan nem emlegettem, de szó mi szó, jól összevesztünk.

Kollégák között színházban nem ritka az ilyesmi. Egyébként nekem sincs semmi bajom vele, én továbbra is szeretem őt, úgy, ahogy ő engem.

Az viszont különösen feldühített, hogy azzal vádolta meg Jordán Tamást, hogy ő utasította a társulat tagjait, hogy írják alá azt a közleményt, melyet Dér András pályázatának kikerülése után adtunk közre.”
Kérdésünkre, hogy mitévők lesznek, ha Jordán Tamás valóban kénytelen lesz elhagyni az igazgatói széket, így felelt:

Akkor elmegyünk innen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik