Belföld

Jordán Tamás meghatódott Kerényi Imre szavain

A szombathelyi színházigazgató úgy véli, Eperjes Károly eszét elvehette a politika.

Meghatotta Jordán Tamást, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatóját, hogy Kerényi Imre kiállt mellette, és Eperjes Károllyal szemben nem pártpolitikai szempontból, hanem értékalapon minősítette szakmai teljesítményét – számolt be az atv.hu.

A szombathelyi közgyűlés kormánypárti többsége múlt héten eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, amelyen egyedül Jordán Tamás indult az általa alapított színház igazgatói posztjáért, noha a társulat valamennyi tagja aláírta azt a nyilatkozatot, amely arról szól, hogy vele szeretnék folytatni a munkát.

„A döntés mindenkit megalázott, aki támogatott”

Jordán Tamással készült szombati interjúnkat itt olvashatja el!

Eperjes Károly színész erről azt mondta: szerinte bölcs döntést hoztak a városatyák, míg Kerényi Imre rendező és miniszterelnöki biztos azt nyilatkozta: ha ő szombathelyi önkormányzati képviselő volna, biztosan megszavazná újra Jordánt, mert kreatív alkotónak, fontos embernek tartja, aki izgalmas színházat csinál.

Jordán Tamás az atv.hu-nak azt mondta: el sem tudta volna képzelni azt a sok szeretetet, támogatást és bátorítást, amit kapott. Elítéli, hogy kiszivárogtatták Dér András pályázatát és sajnálja, hogy Dér visszalépett, de nem érti, hogy ellenfele mire gondolt, amikor azt mondta, hogy ezt a kialakult „botrányos helyzetre” tekintettel teszi.

Az igazgató szerint, ha voltak az eljárásban botrányos helyzetek, azok a szombathelyi közgyűlésben voltak, ahol a kormánypárti képviselők részéről olyan mértékű támadás érte, hogy ha akarna, bármikor sikerrel nyerne velük szemben személyiségi jogi pereket. Úgy tűnik számára, mintha a városatyák nem gondolnának a közönségre, ha nem tartják be a színházi törvényben is rögzített ütemtervet, nem lehet színvonalas idényt tartani.

Jordán Tamás úgy vélte:

Eperjes eszét mintha elvette volna a politika, és nem tud már elbizonytalanodni a cselekedetei helyességét illetően.

Elmondta: Eperjes számon kérte őt a róla terjesztett hazugságok kapcsán, és szóhoz sem engedte jutni, majd amikor végre elmondhatta, amit akart, a színész „dúlva-fúlva elszáguldott”.

Kerényi a rendező szerint abban különbözik Eperjestől, hogy bár „nagyon szélsőségesen politizál és nehéz vele egyetérteni”, ezt a kérdést mégis értékalapon közelítette meg, nem pártpreferencia alapján. Ezért örül a véleménynek, ami nemcsak meglepte, de meg is hatotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik