Közélet

Aláírásokkal távolítaná el Orbánt a hatalomból a DK

Arra apellál a párt, hogy ha érvénytelen lesz a kvótanépszavazás, akkor Orbán Viktornak le kéne mondania. Aláírásokat gyűjtenek, hogy így történjen.

Őrületes dilit indított útjára a Demokratikus Koalíció (DK) a közleménye szerint. Hétfőtől 1700 helyre települnek ki, valamint a Facebookon és appon is gyűjtenek aláírásokat. Egy kérdést lehet szignózni (ami elég fura, mert egy eldöntendő kérdésre igent vagy nemet kéne válaszolni):

Egyetért-e azzal, hogy Orbán Viktornak le kell mondania, ha a kormány által kezdeményezett októberi népszavazás érvénytelen lesz?

A DK azzal érvel, hogy bárhol a világon ha egy kormány kezdeményezte népszavazás elbukik, akkor a kormányfő le szokott mondani (ezt jó, hogy hozzátették, mert a 2008-as háromigenes népszavazást az ellenzék kezdeményezte, de végül a kormánynak nem kedvező eredmény született, Gyurcsány Ferenc viszont miniszterelnök maradt még egy évig).

Orbántól már egy újságíró és a DK is megkérdezte közvetve vagy közvetlenül, lemondana-e, de erre kitérő válaszok jöttek. A DK a távolmaradásra buzdítja az embereket, mert ez szerintük az Orbán-kormány bukását és az ország EU-tagságának megóvását jelentheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik