Közélet

A kormány szerint kacsa a boltzár haláláról szóló piaci hír

zarva(210x140).jpg (Array)
zarva(210x140).jpg (Array)
Puhatolózás a kiskereskedelmi láncoknál lehetett, de nem lesz hátraarc a vasárnapi zárva tartás ügyében.

A Népszabadság szerint a kormánypártok fontolgatják a hét végi nyitva tartás visszaállítását, ha arról népszavazás lesz. A lapot piaci források tájékoztatták erről. Kormányoldalon ugyanis szinte biztosra veszik, hogy Erdősi Lászlóné zárva tartás melletti kezdeményezése elbukik a Kúrián. Márpedig kormánypárti politikusok úgy látják, ha az MSZP népszavazási kezdeményezését hitelesítenék, jobban járnak, ha maguk módosítják a törvényt. A visszakozás kisebb presztízsveszteség lenne, mint egy vesztes népszavazás.

Az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény módosításáról ugyan sem államtitkári értekezleten, sem kormányülésen nem volt még szó, de a Miniszterelnökség az eltelt napokban több kiskereskedelmi láncnál puhatolózott, mit szólnának egy esetleges vasárnapi újranyitáshoz. A közvélemény-kutatások szerint kisebbségben vannak a zárva tartás hívei, ha a kormánypártok mégis kiállnak mellette, azzal a népszavazási aktivitást fokoznák.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint ugyanakkor a csütörtöki Népszabadságban megjelent, a vasárnapi zárva tartásról szóló cikkben foglalt állítás alaptalan sajtóhíresztelés.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik