Közélet

BKV: száz emberből 27 havi egymilliónál is többet keres

bkv-busz-sofor(960x640)(1).jpg (Array)
bkv-busz-sofor(960x640)(1).jpg (Array)

A cég száz, cégjegyzésre jogosult alkalmazottjából 27-nek a havi alapbére egymillió forint felett van. További tizenegy embernek valamivel alatta.

Ez derül ki a Népszabadság birtokába jutott dokumentumból. További 25 fő pedig 700 ezernél többet keres havonta.

A legmagasabb jövedelme Bolla Tibor vezérigazgatónak van, az ő havi bére 1,8 millió forint. Három helyettese, Bátora László, Takács Péter és Szedlmajer László alig keresnek kevesebbet, havi 1,45 milliót.

Az igazgatói illetmény 1,1 millió forint, a főosztályvezetői fizetés jellemzően egymilliót meghaladó, míg a főmérnököké 900 ezer forint feletti.

A fizetés mellé, ahogy az a fővárosi cégeknél szokás, 10–40 százalékos célprémium járt eddig. Ez a legutóbbi közgyűlés döntése értelmében ezentúl jutalomként adható. Öt embernek évente teljes körű szűrővizsgálat jár, míg huszonegyen gépkocsit kapnak a munkavégzéshez.

A BKV százas fizetési toplistáján a lap szerint megtalálható még Nagy Zsolt, a BKV alatt működő DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgató-helyettese, havi 1,1 millióval, plusz 40 százalék prémiummal, egy saját használatú Skoda Octaviaval és mobiltelefonnal.

A DBR a Népszabadságnak hangsúlyozta, Nagy eddig kétszer kapott célprémiumot, de ezeket az EU forrásaiból fizették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik