Közélet

Csökkenti a kormány a Klik „szuperhatalmát”

Nagyobb mozgásterük lesz a tankerületeknek és az iskolaigazgatóknak, nem kell már Budapesten könyörögni, ha elfogy a kréta.

Csökkenti a kormány az oktatás központosítását, jövőre erősebb jogosítványokat kapnak az iskolaigazgatók és a megyei tankerületek – írja a HVG.hu. Az iskolaigazgatók kincstári kártyát kapnak, így akár maguk is megvehetik a krétát, a szakmai, pénzügyi kérdések pedig a megyei hivatalokhoz kerülnek.

Rétvári Bence államtitkár írásbeli kérdésre adott válaszából kiderül: a budapesti központ a jövőben irányító, ellenőrző és stratégiai szerepet tölt majd be, míg a mindennapos tanításhoz kapcsolódó szakmai és pénzügyi feladatok a megyékhez és járásokhoz kerülnek. Rétvári szerint jelentősen megkönnyíti az intézmények életét, hogy az iskolaigazgatók kincstári kártyát kapnak, amit maguk használhatnak fel és azt is tudni fogják, hogy mekkora pénzzel gazdálkodhatnak. Korábban az igazgatóknak akkor is a központnál kellett kilincselni, ha egy kulcsot akartak lemásolni – emlékeztet a portál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik