Közélet

Fidesz: bevándorlók

rogán kósa (Array)
rogán kósa (Array)

A Fidesz-frakció szerint a hétköznapi megélhetést, a szociális biztonságot és a magyarok munkahelyeit a baloldal veszélyezteti, amely bevándorlókat akar betelepíteni Magyarországra.

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Tóbiás József szocialista elnök-frakcióvezető Győrben, az MSZP régiós értekezletén azt mondta: a közszférában dolgozó mintegy 700 ezer ember számára a hétköznapi tisztességes élet vált veszélyeztetetté, mivel nettó átlagkeresetük nem éri el a százezer forintot.

A Fidesz-frakció azt írta, hogy a kormány szociális biztonságot, megbecsülést, kiszámítható életpályát, béremelést és adócsökkentést biztosít a közszférában dolgozóknak.

“Míg a baloldal utcára tette a közszférában dolgozókat és csökkentette a fizetésüket, a polgári kormány – a minden munkavállalót érintő adócsökkentés mellett – béremelési programot indított a rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak, ápolóknak, orvosoknak, pedagógusoknak, szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak” – fogalmaztak, hozzátéve: jövőre nő a felsőoktatásban dolgozók bére, s a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus életpályamodellt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik