Közélet

A határzárnál bevetették az óvodásokat

Az M1 műsorában a kisgyerekek dalolnak, szíveket dobnak a katona bácsiknak, és az óvó nénik megsúgják megoldást, ha nem tudnák, hogy mit is kell köszöni. Tanulságos videók.

Az ATV Havas a pályán című műsorában adták közre azt az MTVA-riportrészletet, amelyben zákányi ovisok énekelik Weöres Sándor megzenésített militáns versét:

Jön már, jön a század! / Nézd a katonákat! / Fegyverük, vaskezük / Védik a hazánkat.

Ezután nemzeti színű szívecskét ajándékoznak a katonáknak. Az egyik kisfiú még ügyesen felmondja a leckét az M1 riporterének, és a köszönetmondás magyarázatául visszhangozza a vers sorait: „védik a hazánkat”. A pedagógusok persze a háttérben lesik a nebulókat, hátha elakadnak. A másik kisfiúnál már szükség is van a súgásra, hogy a kibökje, ugyanezeket a sorokat. Arra kérdésre pedig, hogy mit láttak a határnál, egyértelmű volta a válasz: „a migránsokat”.

Végül az óvó néni összegez:

Mi szeretnénk még egyszer megköszöni, hogy vigyáznak ránk, rendet tartanak itt, és nekünk egyáltalán nem kell félnünk. Igaz? Mert a katona bácsik mindent megoldanak.

A látogatást a Kapospont is megörökítette. Itt az óvónő azzal magyarázza a látogatást, hogy csak néhány méterre található az óvoda a határtól, és az óvisok szeretik a katonabácsik, rendőrbácsik látványát, így ajándékból kilátogatnak hozzájuk.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik