Közélet

Rogán nem tud arról, hogy lenne Rogán-Lázár vita

A Tv2 Mokka című műsorában cáfolta hétfőn Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, hogy vitában állna Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. A “sajtóhisztériát” néhány sajtómunkatárs mellett a bürokraták keltik, én nem úgy ismerem Lázár Jánost, mint aki hisztérikus alkat lenne – fogalmazott.

A műsorvezető kérdésére, hogy mi lesz akkor, ha Lázár tényleg lemond, Rogán csak annyit mondott, szerinte nem lesz ilyen. A volt frakcióvezető előtte hosszan beszélt a menekültkérdésről, illetve a parlament előtt heverő törvénymódosításról, amelynek értelmében a honvédség akkor is bevethető lenne, ha „nem egy idegen ország támadja meg Magyarországot”.

Rogán párhuzamot vont a 2001-es, amerikai terrortámadással, ami „olyan erőszakos támadás, mint ami Röszkénél volt, szükségessé hogy a honvédség is bevethető legyen” adott esetben. Beszólt a horvát kormánynak is, akik most játszották el az esélyét annak, hogy egyszer majd a schengeni rendszer részesei legyenek.

A menekültkérdés megoldása szerinte az, hogy elsősorban meg kell védeni a külső határokat, pénzzel és erővel támogatni kell a török táborokat, az itt élő menekült gyerekeket pedig iskoláztatni kell, hogy kivárhassák a szír háború végét.

Arról már korábban írtunk, hogy Rogán bejelentette a saját érkezését, Orbán politikai kabinetfőnöke lesz október 1-től. Lázár János csak úgy tudna dolgozni az új felállásban, ha pontosan el lennének határolva a feladatok és a felelősségi körök. Erre adott hétfőig határidőt Orbánnak, amit nem szoktak, információink szerint ezen meg is döbbentek a kormányfő környezetében.

Rogán Antal jelezte, évek óta jó munkát végeznek egymás mellett, jól bevált és működőképes munkakapcsolat van közöttük, és ez így is marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik