Közélet

Horror Bocskaikerten – Elvágta az idős asszony torkát a gondozónő

rendorseg(960x640)(28).jpg (Array)
rendorseg(960x640)(28).jpg (Array)

A háromgyerekes anya nem tudta elfogadni, hogy már nem tud annyit költeni magára. Hitelt hitelre halmozott, ezért akart pénzt szerezni. Szörnyű részletek.

Vádat emelt az ügyészség egy szociális gondozónő ellen, aki tavaly nyáron megölt egy 81 éves asszonyt, hogy megszerezze a pénzét. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés – ezért állítják bíróság elé hamarosan a háromgyermekes anyát.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint a 45 éves bocskaikerti nő évek óta szociális gondozóként dolgozott, és férje halála után egyedül nevelte gyermekeit. 2013 nyarán összeköltözött valakivel, ekkor anyagi helyzete jelentősen javult. Egyre több pénzt fordított magára, megjelenésére. Ez a környezetében élőknek is feltűnt.

2014 januárjától azonban folyamatosan beszűkültek anyagi lehetőségei, ám a már megszokott életszínvonalnál nem akarta lejjebb adni. Kölcsönöket vett fel, illetve több hitelkártyát is használt. Tavaly tavaszra teljesen ellehetetlenült, a törlesztőrészletek csaknem teljes havi bevételeit felemésztették.

Június 20-án, a délutáni órákban felkereste otthonában a köztudottan jómódban, egyedül élő 81 éves asszonyt azzal az ürüggyel, hogy ki akarja tőle bérelni azt a betonkeverőt, amelyet hirdetett. Miközben beszélgettek, felajánlotta neki, hogy gondozná, ám az idős nő visszautasította. Ám a nő pénzt akart, így végül megtámadta a nyugdíjast: többször megszúrta, majd – amikor az asszony már a földön feküdt – elvágta a torkát. Ezután fogta áldozata táskáját, pénzét, ékszereit és elment. Zsákmánya összesen  valamivel több, mint 177 ezer forintot ért.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű gondozóval szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indtíványozta. A nő előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik