Közélet

Fiától kér erőt Szita Bence apja

Szita Bence (Szita Bence)
Szita Bence (Szita Bence)

Hétfőn kezdődik a 11 éves kisfiú brutális kivégzésének tárgyalása.

A Blikk szerint Szita Bence nevelőapja az októberi, kegyetlen gyilkosság óta csak véletlenl futott össze egyszer a meggyilkolt gyerek mostohaanyjával, P. Erikával. A nőt rendőrök kísérték a kaposvári rendelőbe, a férfi pedig a kisfiú halotti anyakönyvi kivonatához intézett papírokat. Akkor Gyöngyi Sándort a rendőröknek kellett lefogniuk, mert neki akart esni volt élettársának.

A most kezdődő tárgyalásra régóta próbálja felkészíteni magát, hogy higgadtan nézhessen szembe a gyilkosokkal. A Blikknek úgy nyilatkozott:

– Uralkodnunk kell az érzéseinken, a bennünk tomboló indulatokon. Még most is elmondhatatlanul fáj, de azt az örömet nem akarom nekik megadni, hogy lássanak szenvedni. Tudatosan készülök a találkozásra: amióta kézbe vettem az idézést, minden idegszálammal azon dolgozom, hogy erősítsem magamat.

Elmondta, hogy gyakran kimegy Bence sírjához és kérte, adjon neki erőt a következő napokra.

A lap szerint a bíróság az első két tárgyalási napra tizenkét tanút idézett be. A szakértőket június elején hallgatják meg.

Az ügyészség P. Erikát előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A nyomozás adatai szerint a kegyetlen nő az elemlámpát fogta, miközben K. József a kisfiú sírját ásta, B. József pedig halálra kínozta az életéért könyörgő kisfiút a Sántoshoz közeli erdőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik