Közélet

Iszapömlés – Felmentést kért két vezető is

Vörösiszap (vörösiszap, )
Vörösiszap (vörösiszap, )

A bauxitbányászati vezérigazgató-helyettes és a hidrátfeldolgozó divízió igazgatója sem érzi magát bűnösnek.

Bűncselekmény hiánya miatt felmentését kérte a tizedrendű vádlott, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. bauxitbányászati vezérigazgató-helyettese a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán, a Veszprémi Törvényszéken.

K. Árpád a vallomásában azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, nem követett el bűncselekményt, sem szándékosan, sem gondatlanságból. Véleménye szerint a vád megalapozatlanul vonta le azt a következtetést, hogy a Mal ajkai telephelyén vezetői jogosultsága lenne. Felmentését kérte a kedden meghallgatott tizenegyedrendű vádlott Cs. László is, a hidrátfeldolgozó divízió igazgatója.

A Veszprémi Törvényszéken szeptember 24-én kezdődött a többek közt halált előidéző gondatlan közveszélyokozás miatt indított büntetőper a timföldgyár vezetői, alkalmazottai ellen.

A Hír24 hétfőn arról számolt be, hogy megfontolatlannak nevezte az iszapömlés után a sajtónak adott nyilatkozatát az elsőrendű vádlott, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított büntetőper tárgyalásán, a Veszprémi Törvényszéken. Ennek ellenére továbbra is fenntartja, hogy a vörösiszap nem mérgező anyag.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik