Közélet

Horror az M3-ason: megússza a milliomosnő?

m3-as autópálya, halálos baleset (m3-as autópálya, halálos baleset)
m3-as autópálya, halálos baleset (m3-as autópálya, halálos baleset)

Óvadék ellenében, szabadlábon akar védekezni Eva Varholíková Rezesová. A kocsiban bennégett M. család lánya nem hisz benne, hogy szülei gyilkosát megbüntetik.

A nő BMW terepjárójával ittasan ütközött az autópályán, ahol három ember meghalt. A szlovák exminiszter lánya – az édesanyja által kiadott közlemény szerint – mélységesen sajnálja a történteket, vállalja a felelősséget a balesetért. Az asszony a helyszínen sokkot kapott. Noha felborult terepjárója szélvédőjén kimászott az autóból, nem tudott segíteni a Fiat Puntóban rekedt embereknek. Gyakorlatilag végignézte, ahogy az autójukban elevenen megégnek – írja a Blikk.

Ügyvédje a lapnak azt mondta: sem a helyszínen, sem kihallgatásán nem tett vallomást ügyfele. Tóth M. Gábor szerint a kirendelt szakértők feladata lesz megállapítani, mi okozta a tragédiát: műszaki hiba, egy másik autó szabálytalansága, vagy ügyfele hibája. A gyanúsításban nem szerepel kábítószer, csupán alkoholos befolyásoltság. A dúsgazdag szlovák asszonyt meglátogatták rokonai is. A Blikk úgy tudja, készek óvadékot fizetni, de csak akkor, ha az előzetes letartóztatás indítványának oka a szökés elkerülése.

A 31 éves szlovák nő gazdag család sarja. Mint korábban megírtuk, annak az Alexander Rezeš iparmágnásnak a gyereke, aki korábban a Mečiar-kormány közlekedési minisztere volt, és része volt a Kassai Vasművek magánosításában. Rezeš tíz éve halt meg, vagyonát gyerekei örökölték. Lánya, a kétgyermekes Eva, Szlovákia egyik hírességének számít, szinte mindig ad témát a sajtónak, például a válásaival. Jelenlegi párja egy exrendőr, aki már megkérte a kezét.

Közben a Bors arról ír, hogy a kocsiban bennégett M. család lánya nem hisz benne, hogy a nőt megbüntetik. A lapnak azt mondta: úgy érzi, a szülei halálát okozó nő ügyében is túlságosan enyhe büntetést hoz majd a bíróság. Nem csoda, ha többen attól tartanak, a büntetőeljárás végén meghozandó ítéletben is érezhető lesz a politikai-gazdasági befolyás hatása, ahogy azt sokan a nemrégiben „csupán” felfüggesztett börtönre ítélt horvát miniszterelnök- helyettes ítéletében is bizonyítottnak láttak. A Horvát Néppárt akkori elnöke, Radimir Cacic 2010-ben 145-150 kilométeres sebességgel ütközött neki az M7-esen egy magyar rendszámú autónak, amelyben ennek következtében ketten is életüket vesztették.

A bíróság a tragikus és nemzetközi felháborodást is kiváltó baleset miatt egy év, tíz hónapnyi, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a horvát politikust, akit ráadásul már előzetesen mentesítettek a szankció miatt törvényileg rá váró büntetett előélet hátránya alól. Ily módon a sebességtúllépés miatt bekövetkezett, két ember életét követelő balesetet elkövető Cacic akadálytalanul folytathatta politikusi pályafutását.

A szörnyű baleset sokaknak azt juttatta eszébe, hogy több mint 12 éve Francis Ciarán Tobin két kisgyermeket gázolt halálra Leányfalun. A férfi túl gyorsan hajtott. A gázoló néhány hónappal később elhagyta az országot, távollétében három év fegyházbüntetést kapott, de a mai napig nem adták ki hazánknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik