Közélet

Vadkenderrel sétálgattak, lebuktatták az egész droglabort

Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók a Békés megyei Szarvason.

Egy miskolci közterületi ellenőrzésnél a járőrök az utcán éjszaka hátizsákkal sétáló fiatalokra figyeltek fel, akik vadkender – canabis sativa – palántáit vitték magukkal. Az események ettől kezdve felgyorsultak: a miskolci rendőrök a Bükk bevetési alosztállyal kiegészülve június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz.Gy, és a 30 éves L.A. Békés megyei férfiakon.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speedport, hasisgyantát és “leszüretelt” marihuánatöveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot.

A miskolci rendőrkapitányság itt őrizetbe vett két gyanúsítottat, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukta. A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélést a törvény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik