Üzleti tippek

Ha megbüntet a hatóság, ne viselkedj úgy, mint Orbán Ráhel mentora

24.hu
24.hu

2016. 11. 29. 13:50

Korábban a témában:

Mint azt korábban megírtuk, milliós bírságot kapott a Jamie’s Italian csúcséttermet is kiszolgáló üzem, amely az Orbán-családdal kitűnő üzleti kapcsolatokat ápoló éttermes, Zsidai Roy tulajdonában van.

A gasztronómia hazai pápáját, egyesületi akadémikust, aki elérte a kormánynál, hogy csökkentsék az éttermi szolgáltatások áfáját, a Magyar Nemzet kérdezte meg, hogy mi a véleménye a büntetésről.

Szerinte az étterme high-tech színvonalú, ahol laboratóriumi körülmények uralkodnak, és pontosabban meg kell nézni, miért is büntették meg.

Úgy látta, olyan problémát is a számlájára írtak, amiről a Nébih munkatársai tehetnek. A jegyzőkönyv szerint ugyanis a lehetséges egészségügyi következmények szempontjából aggályos volt, hogy a több órán keresztül helyszínen vizsgálódó hatóság szerint több hűtő hőmérséklete sem stimmelt.

Erre Zsidai úgy reagált: a hűtőkamrákban emelkedik a hőmérséklet, ha ajtajukat akár tíz percig is nyitva tartják. Az ellenőrök pedig legalább ennyi időt töltöttek a hűtőhelyiségben.

Szerinte az is problémás, hogy a vizsgálat öt óráig tartott, mert Zsidai szerint csak a külföldi cégeket szokták ilyen hosszú időn keresztül „vegzálni”. Bár elismerte, hogy valóban nincs engedélyük nyers hús szállítására, ám állítása szerint nem volt szó nyers húsról.

Mint mondta, a szóban forgó húsok előkészített, fűszerezett, porciózott termékek voltak. Szavaiból az derült ki, inkább abban nem értenek egyet a Nébih munkatársaival, hogy mi számít nyers húsnak. Mint mondta, erről még a hivatalon belül sincs egységes álláspont.

Arra a kérdésre, hogy a „fogyasztói poharakat” szabálytalanul tárolták a „ládamosó helyiségben”, azt mondta, hogy ez egy mulasztás volt, amit sajnálatos módon az egyik alkalmazott követett el.

Arra a kérdésre, hogy az ellenőrök 6,6 kilogramm lejárt szavatosságú növényi tejszínt találtak, azt mondta, valóban a konyhában volt az élelmiszer, ám nem használták fel, véletlenül „ott maradt”. Hozzátette azt is, hogy az összesen három csomag tejszín közül volt olyan, amelynek csupán két napja járt le a szavatossága.

Mint látható, Zsidai Roy nemcsak igyekszik lerázni magáról a felelősséget, de helyenként magát a hatóságot teszi felelőssé, amiért megbüntették az éttermét. Pedig a szabályok mindenkire érvényesek, legyen bármilyen high-tech egy konyha. Talán egy rövid, a felelősséget elismerő közlemény szerencsésebb lett volna, mint a kínos magyarázkodás.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.