Belföld
A Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntője Budapesten

Szakad a magyar gasztronómia a Bocuse-győzelem után

24.hu
24.hu

2016. 05. 31. 21:21

Széll Tamás és Zsidai Roy is kilépett a Magyar Gasztronómiai Egyesületből, mert szerintük visszatetszően nyilatkozik a szervezet elnöke, akinek nem volt része a sikerben.

13 tag, köztük a Bocuse d’Or-on győztes Széll Tamás, valamint Zsidai Zoltán Roy is kilépett a Molnár B. Tamás vezette Magyar Gasztronómiai Egyesületből – írja a Chef & Pincér szaklap. A háttérben az áll, hogy Zsidai vezetésével megalakult a Pannón Gasztronómiai Akadémia.

Sajnos Molnár B. Tamás éppen a magyar gasztronómia legutóbbi nagy sikere, a Bocuse d’Or európai döntőjében aratott magyar győzelem által biztosított rivaldafényt kihasználva döntött úgy, hogy támadást intéz a hasonló célkitűzésekkel létrejött gasztronómiai szervezetek ellen. A Bocuse sikere mögött néhány tucat ember több évi munkája van, melyből az MGE elnöke nem vette ki részét. Ennek fényében különösen visszatetsző, ahogy nyilatkozik

– áll a kilépők közleményében. Szerintük Molnár B. a Magyar Bocuse Akadémiában és a Pannón Gasztronómiai Akadémiában nem szövetségeseket, hanem riválisokat láttat. Ezért nem tudnak, és nem is akarnak vele a jövőben együttműködni.

A szaklapnak korábban Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke arról beszélt, hogy úgy látja: a gasztronómia területén megjelent az állami pénz körüli tülekedés. Már akkor elképzelhetőnek tartotta a szakadást, mondván, „ami nem marad egyben, az nem marad egyben”.

Megjelent a területen az állami pénz, és az e körüli tülekedés, megjelent a bennfentesség, és nyilvánvaló, hogy e területen vannak rendszereken átívelő szakértők, akik minden körülmények közt tudnak építkezni – jelentette ki.

Zsidai viszont úgy nyilatkozott, hogy a Pannón Gasztronómiai Akadémia nem szervezeti kérdésekkel akar foglalkozni, hanem eredményekre összpontosít, amit a Magyar Gasztronómiai Egyesülettel együttműködve kíván elérni. Azt mondta: az tárgyaljon a különböző döntéshozókkal, akinek van tehetsége ahhoz, hogy diplomáciai jellegű beszélgetéseket folytasson.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.